20. april 2017.

 
 
„ZOJA - Koncert za harfu“

 
  Multikultivator u saradnji sa Domom omladine Beograda predstavlja novu inicijativu za podršku mladim muzičkim talentima „ZOJA - Koncert za harfu“. Koncert će biti održan u velikoj sali Doma omladine 27. aprila 2017. u 20 časova.

Zoja Đorđević je veoma rano izrazila interesovanje i ljubav prema muzici, a već u 4. godini je odabrala i instrument - harfu koju svira od svoje devete godine. Kao učenica muzičke škole "Stanković" u klasi profesorke Ivane Pejoske, učestvovala je na brojnim takmičenjima na nacionalnom i internacionalnom nivou u Srbiji i inostranstvu na kojima je nagrađivana kao solista i kao član kamernog ansambla. Nastupala je na koncertima klase harfe, kao i na koncertima povodom dana škole. U junu 2016. godine Zoja je učestvovala u promotivnom koncertu „Festivala harfe“ u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu.

Zoja uživa podršku velikog broja starijih kolega, kako studenata tako i profesionalaca, iz Srbije i inostranstva. Na koncertu u velikoj sali Doma omladine Beograda pridružiće joj se Miloš Branisavljević (vibrafon), Rastko Obradović (saksofon), Anđela Despotović (vokal) kao i drugarica sa klase, harfistkinja Teodora Vujošević.

Raznovrstan program prikazaće bogatstvo izraza i nijanse Zojinog muzičkog karaktera. Pored kompozicija i aranžmana za solo harfu, na koncertu nas očekuju i tri dueta. U duetu sa Berkli alumnistom - perkusionistom i kompozitorom Milošem Branisavljevićem (vibrafon), Zoja će izvesti kompoziciju Metamorfizis II, Filipa Glasa (aranžman M. Branisavljević). Stipendista Multiverziteta, student završne godine džez odseka muzičke akademije u Oslu, Rastko Obradović (saksofon) izvešće sa Zojom 13. stav Sen-Sansovog „Karnevala životinja“ – Labud (Le Cygne) u aranžmanu za saksofon i harfu.

Anđela Despotović će uz pratnju na harfi otpevati pop i džez standard „Nature Boy“ - napisan i prvi put snimljen pre tačno 70. godina. Pored programa za koncert i međunarodno takmičenje „Konjović“ Zoja trenutno priprema i materijal za svoj prvi ulazak u studio.

Program ZOJA - Koncert za harfu organizovan je u okviru live crowdfunding inicijative za podršku mladim muzičarima Ujedinjeni muzičari (Musicians United) kroz koju ljudi koji dele strast prema muzici podržavaju mlade i vredne muzičke talente da žive svoje snove. Kako bi nastavila dalje muzičko usavršavanje u skladu sa svojim talentom i radom, Zoji je neophodno da ima svoj instrument.

Karte za koncert dostupne su na svim prodajnim mestima Eventima. Kompletan prihod od ulaznica za ovaj koncert namenjen je kupovini koncertne harfe za Zoju. Do sada je od donatora, sponzora i prodatih ulaznica prikupljeno nešto više od €7,000.00 od neophodnih €18,000.00.

Fotografije: Vladimir Miloradović

 
 

vesti


Wovenhand u
Beogradu i Novom Sadu




Kultni američki bend Wovenhand u okviru turneje na kojoj promoviše album "Star Treatment" nastupiće
17. maja u Velikoj sali Doma omladine Beograda, kao i 18. maja u klubu Firchie Think Tank Studio u Novom Sadu...